Mijn Blog. - VanDrielSport.

VanDrielSports

Ga naar de inhoud

Corona Walk

VanDrielSport.
Gepubliceerd door in Sport. · 18 maart 2020
Tags: WandelingWijddeAA
Sta ik bij de AH op zoek naar een rolletje wc papier, zie ik een klant die alle rollen op zijn kar stapelt. Ik vraag "bent u alleen op de wereld"? Antwoord op z'n plat Leidsch "krijg jij ff de tering". Ik zwijg, achteraf denk ik: ben je echt aan de schijt" maar ja achteraf....
 

Maar dat tering fascineert me, een door het met het blote oog niet te aanschouwen bacterie, zet de wereld op z'n kop. Ook mijn wereld ziet er in eens anders uit, ik moet de tering naar de nering zetten. Ik zit al jaren lang in een vast stramien van groepstrainingen.
 
Dinsdagochtend, gaat de wekker af "tering".

Al 13 jaar op naar de DinsdagOchtendSporters, jonge frivole kerels, dames niet toegelaten, laten zich een uurtje kastijden. Afsluitend steevast een partijtje fanatiek netvolleyvoetbal. "De bal is buiten de lijn, deze telt niet" is wat ik met regelmaat waarneem. Het is voor corona een kwetsbare groep, dus de trainingen gecanceld. Mannen, een mooi alternatief, Nederland in beweging.
En voor de buik en de romp, kijk eens hier. en hier Sluit je niet op, wandelen of fietsen, frisse lucht met vitamine opsnuiven is een optie.

Woensdagochtend, al 15 jaar lang, wandel ik met een Nordic Walking groep ook wel oneerbiedig de stokkenlopers genoemd. Met de groep voortgekomen uit tal van lessen, wandelen we gemiddeld 10 km met koffiestop. Ook onder deze groep, kwetsbare ouderen. Nordic Walkers, doe ook mee met Nederland in beweging en zolang er geen lock down is, trek er met je maatje op uit!

Dan de VanDrielRunners, bijna 10 jaar onderweg, dinsdag- donderdagavond en op twee zaterdagen wordt er getraind op en rond de uitvalsbasis van de skeelervereniging. Af en toe een duintraining of deelname aan een wedstrijdje. Frustrerend, kink in de kabel veel wedstrijden waar op wordt voorbereid  (Rotterdam marathon, Z&Z circuit) zijn afgelast) Ook hier het dringende advies opgevolgd om niet in groepen te trainen. Niet trainen, geeft onrust, maar het kan positief uitpakken, met een uitgerust lichaam een nieuwe start maken. Het doet mij denken aan het Yvonne van Gennep effect. Na een blessure en noodgedwongen rust won zij in 1988 op de Olympische spelen van Galgary drie gouden medailles.  Dus een mooie uitdaging om je PR scherp te stellen.

Op advies van het RIVM en de KNAU wordt er niet in groepen getraind en is het clubhuis tot nadere order gesloten. Van een verpleegkundige uit de loopgroep kreeg ik het bericht dat zij na onderzoek niet besmet is met het coronavirus. Maar veronderstel dat dat wel was en zij in groepsverband was blijven trainen? Wees kritisch op jezelf en je omgeving, houd je aan het advies wat hygiëne betreft.Fietsen, wandelen, hardlopen, individueel kan maar pas op in groepen.

En dan de vrijdag  Vitality groep die ik samen met Bea Roest begeleid. Voornamelijk ouderen en kwetsbaar. Ook deze trainingen zijn vervallen. Vandaag kwam ik een echtpaar tegen, lekker aan het fietsen, prima.

En ik vulde de dag in met een tering eind wandelen, Een mooie ronde langs de Wijdde AA. Een stop in Woubrugge bij de kleine bakker, bekend van de heerlijke gevulde koeken. En hoe leuk, kom ik aanwandelen, zit het echtpaar lekker op een bankje te genieten van koffie en gevulde koek, die ik als traktatie kreeg aangeboden. Ik maakte een impressie van de wandeling.
     
   
           


 
En dat was de Corona woensdag.
 

VanDrielSports Jaap ter Haarsingel 34 2353 LV Leiderdorp 06-38305923
VanDrielSports - NL50 INGB 0008 3144 45 t.n.v. Van Driel Sports-KvK 28108308-BTW 0760.57.951B01
VanDrielSports - NL50 INGB 0008 3144 45 t.n.v. VanDrielSports-KvK 28108308-BTW NL001266108B79
Terug naar de inhoud