Mijn Blog. - VanDrielSport.

VanDrielSports

Ga naar de inhoud

Duinen en Polders.

VanDrielSport.
Gepubliceerd door in Sport. · 30 september 2019
Tags: HalvevanKatwijkenGroeneHardloop

Het was het familieweekje wel, vol net  emotie als een naast familielid de kwaliteit van leven in twijfel stelt. Gelukkig zijn de ontwikkelingen positief maar het blijft spitsroede lopen.

Afleiding is dan een must en dat lukt aardig. Dinsdagochtend in de 3 oktoberhal een groep mannen een circuitje uit laten voeren. Woensdag een wandeling naar Woubrugge.

Donderdag regen alom bij de start van de training. De oefeningen binnen onder leiding van Cathy pakte goed uit want om 20:00 uur was het droog voor de 3-4 x 1 km als voorbereiding op een onderdeel van de Katwijk halve marathon.Aanvankelijk leek er weinig animo en dat besloot mij om de halve van Katwijk te wandelen in plaats voor de 10 km rennen. Zaterdagochtend op naar Katwijk, ik heb hier vele stappen liggen. En zo parkeerde ik op het parkeerterrein Noordduinen en wandelde over de boulevard waar Ruud mij opwachtte. Startnummer omwisselen voor de wandeling en los gaan we. Het blijft een mooie wandeling door duinen, bos en over strand. Vanaf Wassenaarse slag een stevig windje in de rug, regen en hagel trotserend. Van alle mooie indrukken maakte ik een compilatie.

En hulde aan de VanDrielRunners die meededen aan de 10 km en de halve!Genoten van Sifan Hassan, wat een versnellingsvermogen op de laatstee 1500 meter. Gouden Plak in een eindtijd van 30:17:62


Zondag kletterde de regen tegen het raam wat niet echt uitnodigde om deel te nemen aan de GroeneHardloop een leuk gezellig kleinschalige loop door het groene hard. Maar met Gerard afgesproken die al vroeg aanwezig moest zijn voor het installeren van de tijdklok die hij beschikbaar stelde. En tot mijn enthousiasme  druppelen VanDrielRunners binnen.

Mooie start van de kleintjes, geweldig om te zien hoe een achtjarig jongetje de 1400 meter afraffelt in een eindtijd van 5:04.

Het weer viel achteraf reuze mee, droog gelopen. Met Coos, Gerard en Henk werd het een gezellige ruim 10 km. Ik maakte hier de volgende impressie.


Ronald is in goede vorm in gezwinde hardlooppas rondde hij de 10 km af in 48 min en nog wat. Ja, en dan onze Cathy, podiumplek! Derde dame tussen de jonkies, ruim 6 km onder de 30 minuten! Doseren, ken je trainingstempo's.

In de middag genoten van de Berlijn marathon, even terugblikken. Kenenisa Bekele rafelde de marathon af in een eindtijd van 2:01:41 slechts een tweetal seconden verwijderd van het wereldrecord. Gemiddeld tempo: 2:42 min/km! Ga er maar aan staan.

De wetten van de fysiologie,belasting en belastbaarheid hebben twee van onze toppers ervaren. Mathieu van der Poel kreeg te maken met de hogerklap mede veroorzaakt door het koude weer. Oorspronkelijk zou de afstand 281 km zijn maar door het slechte weer ingekort naar 258 km.
Benen blokkeren, de pijp was leeg.
En onze Daphne raakte geblesseerd aan de lies. Niet verwonderlijk als je ziet wat voor krachten er vrijkomen bij de afzet op het blok. Zo kijk ik met bewondering naar hielstapspringen en polstokspringers.
Geniet van je sport, trainen is doseren, ken je grenzen. Op naar Hoenderloo, ik kan mij niet voorstellen dat je te maken krijgt met de hongerklap over dorst maar niet gesproken.

VanDrielSports Jaap ter Haarsingel 34 2353 LV Leiderdorp 06-38305923
VanDrielSports - NL50 INGB 0008 3144 45 t.n.v. Van Driel Sports-KvK 28108308-BTW 0760.57.951B01
VanDrielSports - NL50 INGB 0008 3144 45 t.n.v. VanDrielSports-KvK 28108308-BTW NL001266108B79
Terug naar de inhoud