Mijn Blog. - VanDrielSport.

VanDrielSports

Ga naar de inhoud

Verslag van een enerverend weekend.

VanDrielSport.
Gepubliceerd door in Sport. · 1 september 2019
Tags: Coachenenstressreductie
Mijn enerverende weekend als pensionado start vrijdagmiddag. Na een paar kuiten te hebben losgemasseerd, denk ik na over de VanDrielRunners loopgroeptraining voor de zaterdag, Ik heb een beetje tijdsdruk vanwege een lunchafspraak om 12:00 uur  met collega trainers in Castricum. Ik heb een broertje dood aan te laten komen en plan ruim tijd in vanwege files, bruggen of andere tijdsopstakels. Een duurloop is het meest simpel maar ik realiseer dat er herintreders zijn na lang blessureleed. En daarbij komt dat de opkomst op zaterdagen altijd een verrassing is. Hardlooptraining is veelzijdig en dat brengt mij op het idee om aandacht te schenken aan de spiergroepen. Stabiliteit en kracht zijn onlosmakelijk verbonden aan een goede looptechniek en blessurepreventie. En de keuze was niet verkeerd, opkomst van een 20 tal lopers van opstarters tot professionele atleten. Leuke tweetaloefening met als afwisseling rug, buik en beenpieren, hilariteit alom. Houden we erin!


Ruimschoots op tijd, rij ik naar het Ruiterhuys in Castricum voor een lunch met mijn grote inspirator Cees Koppelaar en collega trainer Melchert Kok.Cees Koppelaar vierde onlangs zijn 80 jarige verjaardag. Cees staat nog wekelijks op het veld als conditietrainer bij de heren hockeyploeg van Bloemendaal. Cees begon zijn carrière met als basis de ALO als gymonderwijzer in Amsterdam. Van gedreven hardloper schakelde hij over naar atletiektrainer en omdat hij zijn mening niet onder stoelen of banken stak, werd opgemerkt door Rinus Michels. Cees was de eerste loop & conditietrainer in Nederland. Johan Cruijff, Sjaak Swart, Ruud Krol om maar een bekende namen te noemen leerde hij de techniek van lopen, met vooral het anticiperen op snelheid. Daarnaast was Cees o.a. werkzaam bij FC Utrecht, RKC en Cambuur en de hockeybond. Cees was als bondscoach ook nog in dienst bij de KNAU en bereikte met atleten de wereldtop. Ik leerde van Cees observeren, hoe beweegt een sporter, hoe is zijn dagelijkse workload is er spanning. Cees is bij vele bedrijven in trek als entertainer, fysiektrainer. o.a. bij de Baak en Philips. Met genoegen werkte we samen in een aantal hardloop/hockey projecten. Lees hier meer over Cees Koppelaar. (Cees is wars van socia lmedia, "men vindt mij via mijn netwerk").

Met collega trainer Melchert Kok heb ik een goede verstandhouding. We voelen elkaar goed aan en denken over belasting en belastbaar van groepen hetzelfde. Melchert traint vele bedrijven en is in dienst bij de KNVB waar hij de (top) scheidsrechters op conditie traint. Ik kan terugzien op een bijzonder weerzien van beide heren onder het genot van een hapje en een drankje.

Een aantal jaren geleden was het gemeengoed om een meniscus die opspeelde een beetje te knippen. Het kraakbeen belangrijke demper tussen onder en bovenbeen is bij mij na een operatie wat minder. Vandaag aan de dag wordt vooral gekozen spieren rondom de knie sterker te maken. Een goed keuze. Ik voel de knie zo nu en dan opspelen en moet een stapje terug. Hardlopen is een stevige piekbelasting.

Wandelen wel met een lekker tempo ervaar ik als bijzonder ontspannen en minder belastend. Vooral creatieve routes door bos en over de hei vind ik erg leuk. Als voorbereiding op de Airborne wandeling liep ik met loopmaatje Ruud de Poldertocht. Startplaats Nieuwe Wetering. Wat een waardering voor de organisatie, de plaatselijke ijsverenigingen. Saamhorigheid in hoog vaandel Er was een fraaie route uitgezet over onverharde paden. Zie hier de impressie.

En dat was het weekend op naar de airborne wandeling!VanDrielSports Jaap ter Haarsingel 34 2353 LV Leiderdorp 06-38305923
VanDrielSports - NL50 INGB 0008 3144 45 t.n.v. Van Driel Sports-KvK 28108308-BTW 0760.57.951B01
VanDrielSports - NL50 INGB 0008 3144 45 t.n.v. VanDrielSports-KvK 28108308-BTW NL001266108B79
Terug naar de inhoud