Van berglopen naar trail, niets nieuws.

VanDrielSports

Ga naar de inhoud

Van berglopen naar trail, niets nieuws.

VanDrielSport.
Gepubliceerd door Henk van Driel in Sport. · vrijdag 01 maa 2019
Tags: Trail

Trailrunning is hot.

Rennen door de natuur, nemen van hindernissen denk aan trapjes, zandheuvels etc. Met een glimlach beschouw ik de hedendaagse hype. Trailschoenen, trailkleding en over de kosten van deelname zal ik niet uitwijden. In ieder geval is het hot en booming business. Is er nieuws onder de zon? Nieuwe wijn in oude zakken, het wiel uitvinden?

Ik heb wat duintrainingen afgewerkt onder bezielde leiding van Bram Wassenaar. Fartlektraining, variatie, kracht, coördinatie duurwerk lang en kort met een stevige zandhelling in het gebied van Duinrell.

In de jaren 90 was er zelfs een KNAU bondstrainer Berglopen (George Jeremic) Bij hem volgde ik de bijscholing Berglopen.
Deze reader is nog steeds actueel.

Het platform voor de hardlooptrainer in Nederland geeft een bijscholing trailtrainer. Een goede zaak, echter naar mijn mening moet een goede looptrainer hoe dan ook kunnen inspelen op wisselende omstandigheden. Denk o.a aan een atletiekbaan, stratenparcourtjes, parken, bos en duinen. Spelen met intensiteit in een wisselende omgeving maakt het leuk.

Dat vraagt verdieping van het huidige opleidingsniveau. Mijn ervaring als praktijkbegeleider met de opleiding trainer loopgroepen zijn niet al te best. Veel te afstandelijk, veel te veel computerwerk in plaats van het eigenlijke veldwerk.






VanDrielSports Jaap ter Haarsingel 34 2353 LV Leiderdorp 06-38305923
VanDrielSports - NL50 INGB 0008 3144 45 t.n.v. Van Driel Sports-KvK 28108308-BTW 0760.57.951B01
Het leven is als fietsen, om in balans te blijven moet je in beweging blijven (Einstein)
Terug naar de inhoud