Nordic Corona week 5. - VanDrielSport.

VanDrielSports

Ga naar de inhoud

Nordic Corona week 5.

Sportgroepen.
Beste Nordic Walker,

Ik ben erg benieuwd of jullie je kunnen vermaken in een tijd van aan huis gebonden zijn. Geen ontmoetingen met dierbaren zoals kinderen en kleinkinderen. En om elke keer een hoogwerker aan te laten rukken is ook toch een dingetje. Relaties komen op scherp te staan omdat  alles binnen vier muren moet  worden gedeeld. Maar ik denk dat de meeste van ons tenminste 25 jaar met partner alles delen. Dus ik verwacht tijdens de eerst komendewandeling geen scheidingsverhalen. Tja kinderen t's toch wat, geen buitenschoolse opvang moet je die ook nog bezighouden. Pimpampetten, ganzenborden mens erger je niet worden afgestoft van de zolder getrokken.Ik probeer mij vooral niet te ergeren, maar de irritatie zit soms wel hoog. Eigenwijs naast elkaar blijven fietsen of in het gangpad bij de super uitgebreid een tijdschrift lezen....En dan dagelijks al die cijfers die langskomen, de praatprogramma's van BN'ers wat hebben we een Nederland veel virologen. Wat mij toch zorgen baart is "ieder land voor zich". Waar is de coördinatie waarom deskundigheid niet bij elkaar gebracht? Laten we het niet over de WHO hebben, heeft Trump een punt? Ik keek zondag naar Lubach het is de moeite waard om terug te kijken!

Het was rond 14 maart, toen het coronavirus in Nederland de kop op stak. Vanaf dat moment volgenden we het  advies van het RIVM om vooral niet in grote groepen op te trekken in verband met het gevaar van besmetting. In Wuhan waar de bron van alle kwaad begon, is de lockdown na 10 weken opgeheven, langzaam onder strikte voorwaarden komt het dagelijkse leven weer opgang.Tja, en van het laatste nieuws worden we niet vrolijk, Het besmettingsgevaar is voorlopig niet geweken, voorzichtigheid alom. Ik heb alle begrip van het besluit. Dat betekent wel dat tot 1 juni alle evenementen zijn uitgesteld. Ik hoop dat we in september de Nordic Walking wandelingen kunnen hervatten.

Over tot de orde van de dag.


Rust roest, blijf in beweging hoe simpel ook. Doe lekker mee met Nederland in Beweging. Maar, schilderen, tuinieren, wandelen, fietsen is goed voor de conditie.
Minder bewegen, lekker snacken, minder verbranden pas op je gewicht. Als je op het plaatje klikt ga je naar Nederland in Beweging.


Website onderhoud.

Mijn website bouw ik met het software programma websiteX5, gebruiksvriendelijk omdat je geen programmeertaal hoeft te beheersen (HTML). In de loop van de jaren heb ik het programma aardig eigen gemaakt. Onder het menu sportgroepen heb ik nog een aantal besloten gebruikersgroepen aangemaakt in het kader van beschermen persoonsgegevens (AVG). Het delen van foto's gaat o zo gemakkelijk en vaak uit spontaniteit. Op mijn website had ik een link naar facebook, men kan  dan aangeven of je iets leuk vind. Hackers maken hier dankbaar gebruik van en mij is geadviseerd om alle koppelingen naar sociale media te verwijderen, wat ik dus heb uitgevoerd. Ik kreeg een opmerking: ik ga niet op de site want deze is niet beveiligd". Dat klopte, via het hostingbedrijf one.com heb ik een en ander nagetrokken en een HTML bestand in de database gevoegd. De website is nu beveiligd middels een certificaat. Daarnaast wordt de site van minuut tot minuut gescand door de provider met SiteLock.  Om die reden heb ik de gebruikersnaam (nu emailveld) met wachtwoord aangepast.

Mijn dagelijkse bezigheden.

Ik sta dagelijks op de Bosubal, mijn evenwicht is niet optimaal en dat werkt snel door op de achillespees. Onderhoudende krachtoefeningen voor de rug en buikspieren, heel belangrijk om te zorgen voor een goede rompstabiliteit. Ik powerwalk en fiets veel, regelmatig laat ik je zien waar ik loop en fiets. Ik ervaar het als heel ontspannen, kies het moment van de dag en je bent alleen op de wereld. (In het weekend blijven we bij huis, vanwege toch de drukte.

Onder: klussen, beweeg de cursor over de afbeelding. En als je het leuk vind, de link naar wandel en fietsrondjes.


Schutting in de beits.
NL 76 INGB 0001 8821 98 tnv. H van Driel. Kvk:28108308 BTW:NL001266108B79
Terug naar de inhoud