DOS Wetenswaardigheden. - VanDrielSport.

VanDrielSports

Ga naar de inhoud

DOS Wetenswaardigheden.

Sportgroepen.

Van Lambert:

Bijna vier weken geleden heb ik jullie voor het laatst gezien, maar het lijkt wel een eeuwigheid. Ik zou een weekje weg blijven voor een reis naar Lapland, kom ik terug zit heel Nederland op slot inclusief de 3 oktoberhal. Ik zal jullie niet teveel vermoeien met mijn reisverhalen maar twee setjes opnames van het Noorderlicht wil ik jullie niet onthouden. Ik ben natuurlijk wel benieuwd hoe het met iedereen gaat.
 
(Met mij en mijn verdere familie gaat het uitstekend, Marga (mijn vrouw) en ik hebben genoeg te doen en we wandelen en fietsen veel. Verder doen we mee met Nederland in beweging. We missen de kleinkinderen maar proberen dat goed te maken met videobellen.)
 
groetjes, Lambert.
 
Van Henk Postma:  Ook bij ons gaat het goed.

Aan de ene kant vind ik de nieuwe situatie een zegen: lekker en meer focussen op allerlei plezierige zaken, zoals daar zijn:  boeken lezen, achterstalligheden wegwerken, fotoboek maken, nieuwe vakantiebestemming(en) inlezen en voorbereiden (ja, die komen echt weer eens) en veel wandelen. Mijn fitheid, conditie-op peil-houden doe ik in de vorm van mooie dagwandelingen van rond de 20 km. Ik was bezig met een lange-afstandspad langs de grens van Nederland lopen, maar ik moet nu rondjes maken van A naar A, in plaats van A naar B. Want ik durf sinds twee weken toch niet meer zo het openbaar vervoer in; dus moet aan het einde van de route de auto weer klaarstaan. We hebben zo wandelroutes in de Achterhoek belopen en nu ben ik bezig met de Utrechtse Heuvelroutes. De eenzame tegenliggers gaan, net als ik met een wijde boog om elkaar heen. Jammer dat je de ander als potentiĆ«le leproze ziet, maar het is even niet anders.
 
Ik zal me nooit vervelen en het fijne is dat ik toekom aan waarvoor anders geen tijd is: ga binnenkort me met stamboomonderzoek bezighouden, een al jarenlang gekoesterde wens die me wel een paar maanden ongestoorde arbeid zal verschaffen. Daarna twee jaar gepland voor schaakstudies, om mijn peil te verhogen (ook zeer nodig!), en daarnaast gaat mijn gretig oog af en toe al langs de de schappen van de boekenkast: bijv. de memoires van Churchill, of de Herfsttij der Middeleeuwen van Huizinga wachten al zolang, terwijl Dr. L.W. de Jong ons ook nog jaren leesvoer zou kunnen bieden. Het is toch oorlog...
 
Aan de andere kant heeft deze crisis ons een stukje leven afgenomen, voor het moment. Hoelang? We zijn even verloren in de tijd. Ik vond tot nu toe mezelf meer een toeschouwer van een ongekend fenomeen (meer dan een slachtoffer, zie boven): hoe gaan we met zijn allen om met deze bedreiging? Met welke problemen=uitdagingen krijgen we te maken, welke keuzes moet de samenleving maken? Welke kracht toont een samenleving als de onze? Maar het dringt  
 
langzaam meer en meer tot mij door, dat dit toch wel heel ernstige kanten heeft, voor mensen ver weg (of zeker die van heel ver weg), maar ook voor iedereen van ons. Zonder dat je zelf direct persoonlijk of iemand van je naasten de ziekte treft (je moet er toch niet aan denken?). Maar goed, we laten ons niet weerhouden, om net als Fred het zegt, zeker ook te genieten van wat nu is. Maar Laat het niet te lang duren.
 
We zien elkaar straks weer!
 
Van Bart:
  
Jullie zullen zeker benieuwd zijn naar de toestand van de Dos nestor en echtgenote Tine, respectievelijk 86 en 83 jaar. Wij behoren dus tot de risicogroep en gedragen ons ook als zodanig. Het gaat gelukkig goed en er zijn geen problemen. Wij houden ons strikt aan de door de overheid opgelegde maatregelen. Kinderen en kleinkinderen  doen op toerbeurt de boodschappen.Af en toe een korte wandeling. Wij hebben een lang en  breed balcon met uitzicht op de Haagweg en Houtzaag molen De Heesterboom. Ik mis natuurlijk het 2x er week sporten op dinsdag en donderdag  in fysiohal. Als alternatief doe ik dagelijks zo veel mogelijk  de gebruikelijke oefeningen van Henk.  Verder wat ieder blijkt te doen het opruimen en vooral het corona nieuws bijhouden. Afrondend ik haal moed uit mijn lijfspreuk van Vondel.: De tijd ten lange leste keert de zaken nog ten beste..
 
We zullen doorgaan. Hopelijk tot spoedig ziens.

Frank:Arie:Klik op het symbooltje onderaan de videoopname.
Het scherm vergroot en je kunt het knipsel lezen.
VanDrielSports Jaap ter Haarsingel 34 2353 LV Leiderdorp 06-38305923
VanDrielSports - NL50 INGB 0008 3144 45 t.n.v. Van Driel Sports-KvK 28108308-BTW 0760.57.951B01
Het leven is als fietsen, om in balans te blijven moet je in beweging blijven (Einstein)
Terug naar de inhoud