Impressie BruggenLopen. - VanDrielSport.

VanDrielSports

Ga naar de inhoud

Impressie BruggenLopen.

Run & Walk.

Wat heeft de Rotterdamse Erasmusbrug gemeen met de Alphense Gouwe Hefbrug?

Een Bruggenloop!

Het contrast was groot, de Bruggeloop in Rotterdam telde 12.000 lopers en de kosten bij voorinschrijving  € 22,50.

Het aantal lopers op de BruggenRun in Alphen  ± 350, Deelname was gratis wel met het verrzoek om een bedrag te doneren voor Home Ride ten gunste van de
Ronald McDonald huizen.


Impressie van twee Bruggenlopen binnen een week.

Laat ik niet overdrijven, maar als ik een voorzichtige inschatting maak, ren ik zo'n beetje 40 jaar rond op deze aardkloot. Alle ontwikkelingen van hardloopgolven heb ik voorbij zien komen, van kleinschalige wedstrijdjes  naar grootschalige commerciële funruns. Ik heb het wel gezien, voor mij geen grootschalige toestanden meer. Hoe ik dan verzeild kom in Rotterdam?

Ik kon de verleiding van 3 knappe VanDrielRunsters niet weerstaan en mogelijk gold hetzelfde voor  good old runner Jan. En de verleiding om o.a.  Brienenoordbrug omhoog te rennen kon ik eveneens niet weerstaan.
Het advies volgende we op vanwege de te verwachte drukte "kom met het openbaarvervoer".  

Om de bruggenloop eer aan te doen spraken we af bij de Leiderdorpse Spanjaardsbrug waarbij opgemerkt dat een loopster zich door manlief liet afzetten bij het station. Het is haar vergeven vanwege de pittige training van de vorige dag.

Opmerkelijk was het onderscheid: twee oudere heren op een standaard fiets en de dames op een  fiets met kinderzitje en (bier) krat.


Fiets in de stalling en vervolgens door het toegangspoortje naar de trein. Een slimme medeloopster had groepsvervoer geregeld. We moesten volgen omdat alle barcodes voor de passage van het tourniquet in haar telefoon stonden. Streng werden we teruggewezen om vooral individueel de barrière te nemen! En het zal is niet zo zijn als Henk met een collega-trainer aan de praat gaat, handig voor de groepsfoto.

De NS (Niet Slim), vertraagde ruim een kwartier, maar dat mocht het reisgenot niet drukken. En dan kom je met pak tig...lopers aan op Blaak. Moet je over een brug, voetje voor voetje naar de kleedruimte onder de tribune van het Feijenoord stadion. Op zich was dit best goed geregeld, de ruimte werd verwarmd door heaters.

Aan het startnummer was een label bevestigd voor een gratis armlampje, leuk idee, vanwege het lichteffect van alle lopers. Op naar het afhaalpunt, humor alom, verwacht je 12000 lopers en zet je 2 personen in om de lampjes uit te delen, Drukte alom, immers het is gratis. Tafrelen van graaiende lopers. Het werd mij te heet onder de voeten, de starttijd naderde, geef mijn lampie maar aan fikkie. Dank aan good old Jan die het geduld wel kon opbrengen.En daar sta je dan, Lee Towers had het al door, walk alone. Mijn meiden, waren richting startvak gelopen en zie die er maar is tussenuit te plukken. Maar dank zij WhatsApp, verenigd, bij de dixie. Het duurde nog een stief kwartiertje voordat de meute van wave 3 de starlijn passeerde. Maar no fun, no run. Ik kon niet lyrisch zijn over de route, beetje keren, draaien, ellebogen, slalommen, bruggetje hier, bruggetje daar. Maar goed, je bent jong en je wil wat dus niet zeuren.


Op de (finish) foto bij het beeld van Coen Moulijn, wat een emotie!
Hoe de terugreis verliep, laat zich raden. Toch wel handig  als je rekening houd met een evenement. Staan in de trein in een hoekje bij het toilet waarbij een loopster zich kwalificeerde als toiletjuffrouw. Al met al, een gezellige middag, en wat zeggen we dan: "een ervaring rijker, een illusie armer.Met het zoeken naar informatie over de Rotterdams Bruggenloop stuitte ik op de BruggenRun in Alphen a/d Rijn. Een kleine loop met 14 bruggen in het parcours voor het goede doel paste prima in het hardloopschema. Gezellig, start en finish  voor de Hendrik's Pub, tijd niet relevant. Run for Fun.

Jammer genoeg weinig animo vanuit de hardloopgroep, op weg naar Alphen met Jan en Maurice. In Alphen ontmoette we Ruud die 6 km wandelde.

De inschrijving is gratis wel met het verzoek voor een vrijwillige donatie voor Home Ride ten gunste van de
Ronald McDonald huizen.

Jan opgehaald, Maurice komt op de motor. Auto geparkeerd op de Euromarkt en dan wandel je in het donker precies de verkeerde kant op. Met wat heen en weer vragen vinden we de gezellige Hendrik's Pub.Klokslag 20:00 klinkt het startschot voor de 14 te nemen bruggenrun. Het parcours slingert over fiets en wandelpaden en kleine steegjes. De klimmetjes zijn best pittig.

In een lekker tempo lopen door fraai versierde straten.

Terug bij Hendrik's Pub is het binnen een volle bak. Een bijzonder gezellig loopje.


NL 76 INGB 0001 8821 98 tnv. H van Driel. Kvk:28108308 BTW:NL001266108B79
Terug naar de inhoud