R4Fun week 43. - VanDrielSport.

VanDrielSports

Ga naar de inhoud

R4Fun week 43.

Run & Walk.
Praatprogramma's virologen. grafieken, getallen, ernstig allemaal, dat is zeker maar ondanks dat alles kunnen we nog in alle vrijheid sporten, inkopen doen, even wachten, 1,5 meter, je gaat voor mijn beurt. Pas op voor coronastress het beïnvloed je algemeen welzijn zowel mentaal als fysiek. De covidbarrière van gezamenlijk trainen is wekelijks voelbaar. Het gemis van gekwebbel, de oefeningen te hard of te langzaam op de skeelerbaanrondjes is verstoord door een nietig virusje. En Rutte benadrukte het ga hardlopen in groepjes van vier om verspreiding van het virus te voorkomen.  Hulde voor de initiatiefnemers om kleine groepjes te vormen. Inmiddels hebben we een whatsapp groepje Just Run en een groepje Corona groep 3. Onderling worden afspraken gemaakt waar verzamelen, wie doet er mee? En veel wetenswaardigheden worden gedeeld.
Op mijn vraag: maak een leuke foto met  op de achtergrond een dier is gehoor gegeven. Karin en Mirjam deden het met koeien en een olifant, Joost met een Leeuw, Arie, Flora en Yolande met paarden wat een enthousiasme!  Ik stel voor dat we deze week een foto maken van een brug. En alles mag, houten, stenen of  ijzeren bruggen met je groepje op de voorgrond. Train deze periode vooral rustig, niet te diep adem bij voorkeur door je neus. Eerder stuurde ik dit filmpje hoe je het beste in een groepje kunt lopen om opsnuiven van aerosolen te voorkomen.
Peroonlijke Noot:

Ik schat dat ik mijn lijf zo'n beetje 40 jaar heb geteisterd  met tal van sport activiteiten waaronder voornamelijk wielrennen en wedstrijdatletiek. En het lichaam protesteert wel eens, vooral de knieën laten het wel eens afweten. En wat zeg ik dan tegen mijn lopers? Doseren! Ik heb het wandelen ontdekt, minder zwaar belastend en een mooie afwisseling. Ik gooi de hardloophanddoek vooralsnog niet in de ring, beetje minder kilometers en minder snel.

Vorige week even schrik, koortsig, keelgekriebel. Ik verkeer tussen vele mensen en dat gaf de doorslag om mij te onderwerpen aan een coronatest. En ik moet ervaren 48 uur wachten op de uitslag is best spannend. Maar ik heb het al gedeeld de uitslag is negatief. Maar de inbreuk van een licht griepje op het gestel is voelbaar.

Zaterdag een testwandelingtje gemaakt rond RA. Veen en Woubrugge. Ik had het plan opgevat gevulde koeken te scoren bij mijn vaste foerageplek het bakkertje in Woubrugge. Ik had een doorsteek bedacht via het pontje over het Paddegat niet wetende dat deze van oktober tot april in de weekende niet vaart. En daar sta je dan op het steiger, goede raad is duur, doorlopen via de Veen is een optie, maar ja, die gevulde koeken met een bakkie wilde ik scoren. Zie ik in de verte een speedbootje met vader en zoon, zwaaien en jawel, vriendelijk aangemeerd wat niet eens zo eenvoudig was. Overgezet, dank u wel, sta ik op het steiger van de pontjesbaas, gaat' ie uit z'n dak. Opzouten, wegwezen, maar ja hoe dan, zwemmen? Onder het hek doorgekropen op naar de bakker in Woubrugge. En...wat denk je, gevulde koeken op. Maar het amandelbroodje smaakte er niet minder om.
VanDrielSports Jaap ter Haarsingel 34 2353 LV Leiderdorp 06-38305923
VanDrielSports - NL50 INGB 0008 3144 45 t.n.v. Van Driel Sports-KvK 28108308-BTW 0760.57.951B01
VanDrielSports - NL50 INGB 0008 3144 45 t.n.v. VanDrielSports-KvK 28108308-BTW NL001266108B79
Terug naar de inhoud