Van Henk. - VanDrielSport.

VanDrielSports

Ga naar de inhoud

Van Henk.

Sportgroepen.
Zie mij, de eenzame fietser waar ik ga,
Langs het natuurgebiedje Spook Verlaat,
Voorjaar koeien in de wei zijn  buiten zinnen,
Na lange tijd van zitten binnen,
Wandelen fietsen, vitamine opsnuiven, dat is zeker,
Doe dat op gepaste anderhalve meter, waarop je let,
Je voorkomt zo dat jij of anderen  worden besmet.
Wat een verdriet en wat een gevecht,
Als corona je lot beslecht,
Bestrijders, verplegers, IC, wat een team,
Met respect een dikke tien, jullie gevecht tegen COVID 19.
Ik zal blij zijn, springen, in de wei, net als de koeien, dit  stukje proza is niet lyrisch,
Met elkaar overwinnen we dit virus.

(klik op het plaatje en fiets mee.

Ik wandel, fiets en klus, mijn kleine grasgazonnetje, begon gaten te vertonen. Een harde natte  kleilaag ten gevolge van de regen deed de wortels afrotten. Nu omgespit, paar dagen wachten en dan verticuteren en afdekken met een vruchtbare grondlaag. Misschien met de Pasen, wordt toch binnenblijven. Als in in bezit bent van een verticuteermachine dan hou ik mij aanbevolen.


Gisteren, zondag dus, wilde ik er niet op uit, je wilt geen deel uitmaken van mensen die de ernst van de Corona situatie maar niet willen begrijpen.

En dus vandaag lekker vroeg op de racefiets, heerlijk rustig, zonnetje windje in de rug....... Het rondje, nou ja zeg maar ronde, om de Hoep zat al langer in mijn hoofd. Een prachtige rit door de polder, langs de Waver en de Amstel.
Zoals ik al eerder meldde, neem ik de rit automatisch op in mijn Garmin fietscomputer. Onderweg, wat ik leuk vind om te delen, maak ik foto's met mijn Samsung Galaxy S20. De foto's worden automatisch gekoppeld aan de rit.
Zie hier de impressie van de Ronde Hoep rit.

Ik ga even terug in de tijd: zaterdag. Ik had een wandeling uitgezet langs een groot aantal leden van mijn hardloopgroep. Vooraf aangekondigd, we brengen de groet over op afstand. Een en ander werd bijzonder op prijs gesteld. En altijd de vraag "waarom kom je niet bij mij lang" zonder besef dat mijn leden verspreid zijn van Benthuizen, Zoeterwoude, Alphen en Leiderdorp. Maar herkansing komt zeker. Zie hier mijn wandeling.

Vrijdag werd ik op het spoor gezet van een loophesje met opdruk "houd afstand". En dat leek mij een prima idee voor de wandelingen. En dus de stoute wandelschoenen aangetrokken en in powerwalktempo naar de drukker in het Veenderveld aan de rand van Roelofarendsveen en via Oude Ade naar Leiderdorp. Zie hier mijn wandeling.


Stilzitten zit niet in mijn genen, zeker als je dagelijks training staat te geven. Die combinatie met eigen wandel-fietsactiviteiten is bijna niet te doen, En zo trek ik er nu dagelijks op uit. Helaas gaat de bevrijdingsestafette niet door, het blijft een bijzonder evenement. En dat bracht mij op het idee om naar de Waalsdorper vlakte te fietsen, ik had de bekende klok nog nooit in het echt gezien. De fusilladeplaats met kruisen, is indrukwekkend. Ik maakte deze impressie.Bekend zijn deze routepaaltjes. Leuke wandelingen over onverharde paden, door het weiland, over hekjes.Ik maakte een flinke wandeling, deels overhard, door het weiland naar  Hazerswoude-Rijndijk en via Koudekerk langs de Rijn weer terug.

.

Mijn wieg stond in Leiderdorp, Hoofdstraat 178 aan de voet van de Doesbrug. Laten woonden we ook nabij de Doesbrug aan de Rijn. Het blijft bijzonder om door je dorp te rennen, te wandelen en je kunt vertellen hoe goed het allemaal vroeger was. Bekende bewoners hadden vaak bijnamen. Zo woonde er een schoenmaker achter ons huis. De beste man was ook aanzegger en dat betekende dat hij de huizen langs ging om te vertellen wie er was overleden. Hij luste graag een borreltje en bij de laatste klant kan hij geen woord uitbrengen. Hij was dan gehuld in een zwart pak afgezet met koorden en hoge hoed. Zijn buik puilde uit en dat gaf hem de bijnaam "Hein de Biek". Ik neem je mee door Leiderdorp.

Na mijn diensttijd was ik gehoorlijk aan het gewicht, wat wil je gevulde koeken, roze koeken en wachtlopen. Mijn zwager fietste als amateur bij de Amsterlploeg en vond dat het tijd werd dat ik ook op de racefiets stapte. Ik deed het gelijk goed en werd lid van de Ren en Toer verenging Swift. Ik herinner mij de eerste rit, kotsend en losgereden in de polder. Sinsdien het roken gestopt. Fanatiek werd ik zeker, ik fietste elke avond en in het weekend en dat maakte mij in een seizoen kilometerkampioen. Ik fietste van maart tot oktober zo'n 14000 km. Waar gebeurt: mijn zus woont in Oost-Souburg nabij Vlissingen, s ‘avonds belde ik haar op met de vraag "zet de soep maar klaar" en zo reed ik een retourtje Zeeland pakweg 300 km. De SRV man redde mij van een hongerklop. Ik herinner mij vele routes die ik nog regelmatig fiets, geen 300 km maar mijn favoriete afstand ligt rond de 100 km. Het komt voor dat ik het spoor bijster raak vanwege nieuwbouwwijken en tal van rotonden. Een rondje kasteel de Haar is een fraaie ronde door polders en langs leuke plaatsjes.

Komende dagen staan in teken van het gazon opknappen, beetje fietsen, wandelen en socializen..  Pas op jezelf, houd je fit, wandel, beweeg (niet naar de koelkast).
VanDrielSports Jaap ter Haarsingel 34 2353 LV Leiderdorp 06-38305923
VanDrielSports - NL50 INGB 0008 3144 45 t.n.v. Van Driel Sports-KvK 28108308-BTW 0760.57.951B01
Het leven is als fietsen, om in balans te blijven moet je in beweging blijven (Einstein)
Terug naar de inhoud