Met de avondklok verslaan we corona - VanDrielSport.

VanDrielSports

Info?vandrielsport.nl
Ga naar de inhoud

Met de avondklok verslaan we corona

Run & Walk.
Met avondklok en regels verslaan we corona.

“Het is vervelend om te zien dat er steeds minder gesport wordt bij verenigingen. De tweede lockdown die in de winter van 2020 is ingegaan heeft een enorme impact op de hardloopverenigingen. Nu komt er ook nog een avondklok bij. Toch roepen we op dat de leden van Hardlooptrainers Nederland en trainers in het algemeen zich houden aan de regels. Met de avondklok en de bestaande coronamaatregelen kunnen we samen het virus verslaan.


Daarna hebben we hopelijk weer alle ruimte om aan alle leeftijdsgroepen trainingen aan te bieden,” meldt Theo van Maanen voorzitter van Hardlooptrainers Nederland over het nieuws over de instelling van de avondklok.

Van Maanen maakt zich zorgen over trainers die toch groepen lesgeven. “We hebben er enkele beelden van gezien. Mijn verzoek aan trainers is, geef nu even geen live trainingen. Of het moet passen binnen de regels van een hardlooples geven aan 2 mensen met daartussen anderhalve meter afstand in de buitenlucht.”
Diederik Gommers (voorzitter Nederlandse vereniging voor Intensive Care) meldde afgelopen dinsdagavond dat door de opmars van de Britse variant van het coronavirus het nieuwe normaal inhoudt dat je niet 1,5 meter maar 2 meter afstand moet houden van elkaar. Dit is nog geen officiële maatregel. Deze jonge variant is veel besmettelijker dan de variant die nu nog in Nederland dominant is. Het is voor trainers goed om alvast de 2 meter afstand op te nemen in de protocollen.

Avondklok raakt duizenden individuele hardlopers
De avondklok betekent een forse negatieve invloed op de vele duizenden individuele lopers. Veel trainingskilometers worden ’s avonds afgelegd, na werk, school of de verplichtingen van het gezinsleven. Net het individuele hardlopen bleef op een hoog peil, ondanks de winter en de verscherpte maatregelen van de lockdown die gelden sinds 15 december. “Houd je toch aan de regels. loop overdag en blijf in de avond binnen. We moeten er toch met elkaar voor zorgen dat het virus verdwijnt,” meldt Theo van Maanen over de kersverse maatregel.
VanDrielSports Jaap ter Haarsingel 34 2353 LV Leiderdorp 06-38305923
VanDrielSports - NL50 INGB 0008 3144 45 t.n.v. Van Driel Sports-KvK 28108308-BTW 0760.57.951B01
VanDrielSports - NL50 INGB 0008 3144 45 t.n.v. VanDrielSports-KvK 28108308-BTW NL001266108B79
Terug naar de inhoud