Mijn Blog. - VanDrielSport.

VanDrielSports

Ga naar de inhoud

Corona in relatie met de man met de hammer.

VanDrielSport.
Gepubliceerd door in Sport. · 17 maart 2020
Tags: Corona
   De vijand is hier' aldus president Macron van Frankrijk.

En onze premier Rutte " Hoe groter de groep die immuun is, hoe kleiner de kans voor het virus om over te springen op kwetsbare ouderen en mensen met een zwakke gezondheid. Met groepsimmuniteit bouw je als het ware een beschermende muur om hen heen,dat is het principe. Maar we moeten ons wel realiseren dat het maanden of zelfs langer kan duren om groepsimmuniteit op te bouwen en in die tijd moeten we mensen die een groter risico lopen zoveel mogelijk afschermen.
 
En wie ben ik? Henk van Driel, o.a. hardlooptrainer die als gedreven trainer de conditie van hardlopers naar een hoger plan wil tillen. En voor het eerst in de 10 jaar VanDrielRunners, getakkeld  door een met het blote oog niet waar te nemen bacterie. Is het van hoger hand opgelegd, worden we gereset? Geen luchtvervuiling, gedwongen rust, de dagen anders invullen, kunnen we dat nog? Hoe dubbel, de strijd om WC papier, hamsterwoede, ieder voor zich?
 
Lopers kunnen afzien, de man met de hamer is een bekend fenomeen, de batterij is leeg. En dan krijg ik een beeld van een jonge man aan de beademing, alle lichaamsfuncties worden overgenomen. Besmet geraakt door het virus. En laten we wel wezen, we willen overdracht toch voorkomen?

De terugkoppeling van onze verpleegkundigen is confronterend, elke keer hoor ik "onderschat het niet" zorg voor hygiëne, houd afstand. Hulde aan alle verpleegkundigen en betrokkenen die momenteel meer afzien dan op een marathon.
 
Mogen we dan helemaal niets? Natuurlijk wel. Lekker in de buitenlucht, zonnetje, vitamine opsnuiven. Ik zeg doen in kleine groepjes, maar wees altijd kritisch naar jezelf en je omgeving.
Rustig trainen, onderhouden, niet al  te lange duurlopen , ik neem deze niet meer op in het schema omdat de Leiden marathon is gecanceld. Fit blijven is het advies en naar ik hoop na de zomer op zoek naar een najaarsmarathon

Op advies skippen we de duinloop voor a.s. zaterdag. Laten we contact houden, elkaar ondersteunen, jong of oud.

Om privacyredenen had ik mijn facebook en strava account gedeactiveerd. Gelet op deze hectische periode nu teruggezet om contacten te onderhouden.

Denk goed na voordat je wat schrijft of  beeldmateriaal plaatst (AVG).

We zijn fit, een goede reden om boodschappen te doen  voor onze zwakkere.


   
   VanDrielSports Jaap ter Haarsingel 34 2353 LV Leiderdorp 06-38305923
VanDrielSports - NL50 INGB 0008 3144 45 t.n.v. Van Driel Sports-KvK 28108308-BTW 0760.57.951B01
VanDrielSports - NL50 INGB 0008 3144 45 t.n.v. VanDrielSports-KvK 28108308-BTW NL001266108B79
Terug naar de inhoud