Mijn Blog. - VanDrielSport.

VanDrielSports

Ga naar de inhoud

Corona week 3

VanDrielSport.
Gepubliceerd door in Sport. · 26 maart 2020
Tags: Corona
Welnu beste sporter, lezer, jong of belegen, hoe dood jij je tijd? Wat cynisch voor deze periode toch, je tijd doden?
Laat staan als ik zeg "ik laat mij niet kisten". Toch is de situatie zorgelijk vooral omdat ik ook inmiddels tot de risicogroep behoort. Ik prijs de hemel gelukkig, hoewel, hemel, al het goede komt van boven, maar ik ben fit. Ik fiets, wandel en hardloop.

Maar toch, het gemis is effen lekker te ohaën. Laat staan als je bent opgesloten in een (verzorgings) huis. Maar goed gelukkig is dat bij niet aan de orde. Ik kan mijn tijd aardig doden. Ik neem je een weekje mee.

De afbeelding links is mijn 9 meter lange schutting. Van de zomer de buitenkant geschuurd en gebeitst.

De tuinkant was nog niet mogelijk vanwege de begroeiing in de tuin. En het is al een paar dagen droog, dus aan het werk met schuurmachine en staalborstel om de groene aanslag te verwijderen. Ik had nog een halve bus beits staan maar duidelijk tekort. Mijn echtgenote toog naar de Praxis en kreeg van de kassière medewerkster beschermd door een houten raamwerkje met plastic het verwijt," jullie moeten zo nodig klussen en daarom moet ik nu werken". De angst van besmetting regeert. Maar beste lezer, de schutting staat er weer netjes bij. De spieren en pezen zwaar belast door allerhande standjes, resultaat een zere achillespees, waarom s ‘avonds nog een stukkie rennen eiste zijn tol op.Op de zondagochtend een polderwandeling met mijn dochter, we wandelen over onverharde paden en dijken. Heel bijzonder, vader en dochter.
De racefiets biedt mij heel veel ontspanning. In mijn jongere jaren  was ik lid van de ren en toer vereniging Swift. Het fanatisme was groot. Ik fietste vele toertochten en werd in 1979 kilometerkampioen. In een seizoen  van april tot oktober fietste ik zo'n 14000 km. Vele routes zijn mij bijgebleven die ik nog regelmatig fiets. Hier en daar dwalen door nieuwbouwwijken en vele rotondes. Op waarheid berust: mijn zus woont in Oost-Souburg een plaatsje tussen Middelburg van Vlissingen. s ‘avonds belde ik haar op "zet de soep maar klaar" Ik reed een retourtje Leiderdorp Souburg pakweg 300 km. Ik herinner mij de bekende hongerklap, de SRV melkman was mijn redding in de vorm van een aantal marsen.

En zo dood ik mijn tijd, lekker op conditie blijven en ik refereer aan Boudewijn de Groot "hoe sterk is die eenzame Corona fietser". Het programma Relive Your Ride is leuk. Ik zet mijn sporthorloge aan en via GPS wordt de route met snelheid, hartslag en pedaalomwentelingen vastgelegd. Mijn onlangs aangeschafte Galaxy S20 heeft tal van ingenieuze fotoinstellingen die ik uitprobeer. Gemaakte foto's tijdens een activiteit worden opgenomen. Zo fietste ik een rondje Reeuwijkseplassen een  kleintje Meije en een rondje kasteel de Haar.

Wandelen in een lekker tempo vind ik bijzonder ontspannen. Minder belastend dan hardlopen. In de regio zijn tal van wandelroutes uitgezet waaronder de bekende polder/weidewandelingen. Dit jaar hoop ik in het kader van 75 jaar bevrijding nog te wandelen rond de Grebbeberg, Wageningen, Rhenen en Driel. Afstanden van rond de 25 km. Juist deze Corona periode is het heerlijk om met de klanken van Lee Towers, you never walk alone te wandelen. Ik neem je mee rond Leiderdorp.

Rond de Wijdde AA en klik op de molen voor een rondje Leiderdorp.

Donderdag naar de bloedbank.

Al bijna van de 150e keer opgeroepen om plasma af te staan. Afspraak 13:30. Ik was best in twijfel maar ik had vernomen "blijf vooral niet thuis, we hebben u hard nodig". Dus op de fiets naar Sanquin. Aanmelden, dame achter plexiglas, prima, "bent u gezond, in het buitenland geweerst"? Even meende ik te zeggen "Koudekerk" maar bedacht mij vanwege de Corona stress. Vervolgens de bekende anamnese, alles ok, perfecte bloeddruk en ijzergehalte. Nieuwe afspraak gemaakt. Lig ik klaar om aangeprikt te worden, hoor ik "u bent een risicogroep" Ja maar, ga nu maar je gang. "Wilt u wel even de andere kant opkijken als ik u aanprik"? U kunt een email verwachten waarin staat vermeld om beslist niet te komen. De email in de loop van de middag ontvangen. Ik merk dat de verpleegsters onder druk staan. Begrijpelijk, als je zo dicht een donor benadert en kans op besmetting. Maar de interne communicatie, waar heb ik dit meer gehoord afgelopen weken, laat te wensen over.  

En zo dood ik de tijd, het onaangename met het aangename verenigen. Onder mijn sporters een aantal verpleegkundigen die ik regelmatig spreek. Zij geven aan hoe ernstig de situatie is, mensen zijn heel ziek. Veel waardering voor hun inzet. En ben je aan huis gekluisterd omdat je onder de risicogroep valt, heel veel sterkte.

Probeer te bewegen, doe mee met Nederland in Beweging. Kun je wandelen of fietsen, lekker doen, houd wel afstand. Mijn ergernis op smalle paden, stug naast elkaar blijven fietsen, niet doen, lekker achter elkaar!

Dit was zo'n beetje mijn weekrelaas, snel tot het volgende verslag.VanDrielSports Jaap ter Haarsingel 34 2353 LV Leiderdorp 06-38305923
VanDrielSports - NL50 INGB 0008 3144 45 t.n.v. Van Driel Sports-KvK 28108308-BTW 0760.57.951B01
VanDrielSports - NL50 INGB 0008 3144 45 t.n.v. VanDrielSports-KvK 28108308-BTW NL001266108B79
Terug naar de inhoud