Mijn Blog. - VanDrielSport.

VanDrielSports

Ga naar de inhoud

Leo Ammerlaan kassenloop.

VanDrielSport.
Gepubliceerd door in Sport. · 3 februari 2019
Tags: Hardlopen.

Even geen lopers aansturen heeft ook wel iets ontspannend. Via de loopkalender kwam ik op het spoor van de Leo Ammerlaan kassenloop in Bleiswijk, bijna in de achtertuin. Afgelopen week was het erg koud en een loop in korte broek en korte mouwen in
de winter hoe bijzonder kan het zijn. Aangekomen bij een gigantisch kassencomplex werd ik keurig binnengeloodst door verkeersregelaars. Even het startnummer ophalen in de sfeervol ingerichte ruimte.

De organisatie had alle ingrediënten voor de hardloper keurig op orde. Afgebakende banen, elektronische tijdwaarneming, waterposten en vele vrijwilligers om alles in goede banen te leiden. En met de nadruk om vooral rechts houden voor de snellere lopers.
Startnummer opspelden en in korte broek en mouwen het parcours verkennen. De temperatuur voelde in eerste instantie aangenaam tot het moment de route tussen de aankomende geraniumplantjes voerde. De warmtelampen zorgde in combinatie met de luchtvochtigheid de nodige zweetdruppels. En dat met de wetenschap dat het afgelopen week ijs en ijskoud was.De 10 km lopers moesten 6 rondjes afleggen, keren, draaien, aanzetten.

Het startschot op klokslag 13:30 uur werd gegeven door de Leo Ammerlaan himself. Naar ik schat een groep van ± 300 lopers, vrouwen, mannen, jong en minder jong zette zich in beweging.

Ik had er al een beetje rekening mee gehouden dat ik gepasseerd zou worden door de snellere lopers. Ik vind het geen schande.

Ik had het zwaar en zoals ik beschrijf denk ik dat de temperatuur en luchtvochtigheid mij parten speelden.

Voor de start even in gesprek met een wat jongere leeftijdsgenoot. Hij vertelde mij dat  GPS niet werkte een kooi van Faraday. Als elektrotechneut begreep ik hem direct. Het satelliet signaal komt niet door de stalen constructie van de kassen, geen tempo op je horloge en dat maakte het alleen maar leuker.

Al met al best tevreden met mijn eindtijd, ik begrijp de gedreven EHBO mevrouw " meneer wilt u even zitten". Uiteraard hield ik mij groot, ontving de medaille, de bloem en het appeltje.


Ik kan terugkijken op een bijzonder goed georganiseerd loopevenement, ik zeg, moet je echt een keer meemaken!VanDrielSports Jaap ter Haarsingel 34 2353 LV Leiderdorp 06-38305923
VanDrielSports - NL50 INGB 0008 3144 45 t.n.v. Van Driel Sports-KvK 28108308-BTW 0760.57.951B01
VanDrielSports - NL50 INGB 0008 3144 45 t.n.v. VanDrielSports-KvK 28108308-BTW NL001266108B79
Terug naar de inhoud